Învățământ profesional - dual
Ciclul învățământului profesional are durata de minimum 3 ani, organizat după finalizarea clasei a VIII-a, ca parte a învățământului secundar superior. Orele de practică se desfășoară în școală și la sediul agenților economici parteneri.
Programa pune la dispoziția elevilor un traseu de formare profesională complex, care vizează dezvoltarea competenţelor profesionale specifice industriei ospitalităţii și turismului. Pe parcursul celor trei ani, elevii vor învăța noțiuni de bază ale contabilității, tehnici de asigurare a calității în turism și alimentație, modalități de organizare a activităților în structurile de primire, noțiuni despre sistemele de servire în alimentație și restaurație, și multe altele.
Opțiuni educaționale
Turism și alimentație – Bucătar (1 clasă)
Turism și alimentație – Ospătar (1/2 clasă)
Comerț – Comerciant vânzător (1/2 clasă)
Înscrieri învățământ profesional dual an școlar 2024-2025
Luni, 01.07.2024 – ora 1500-1800
Marți, 02.07.2024 – ora 1500-1800
Miercuri, 03.07.2024 – ora 900-1400
Joi, 04.07.2024– ora 1500-1800
Vineri, 05.07.2024– ora 900-1200
Bucătar – 24 locuri_COD 601
Ospătar – 16 locuri_COD 599
Vânzător -8 locuri_COD 5972
Specializări și studii
Bucătar
Ce vei studia:
- Calitatea în turism și alimentație
- Structuri de primire turistică
- Procese de bază în alimentație
- Sortimentul de preparate și băuturi
- Sisteme de servire
- Preparate culinare
- Preparate pentru diete
- Preparate specifice zonei
- Etică și comunicare profesională
- Contabilitate
Ospătar(chelner) în unități de alimentație
Ce vei studia:
- Calitatea în turism și alimentație
- Structuri de primire turistică
- Procese de bază în alimentație
- Sortimentul de preparate și băuturi
- Sisteme de servire
- Servirea în restaurație
- Organizarea meselor speciale
- Etică și comunicare profesională
- Contabilitate