Școală profesională

Ciclul învățământului profesional are durata de minimum 3 ani, organizat după finalizarea clasei a VIII-a, ca parte a învățământului secundar superior. Orele de practică se desfășoară în școală și la sediul agenților economici parteneri.

Programa pune la dispoziția elevilor un traseu de formare profesională complex, care vizează dezvoltarea competenţelor profesionale specifice industriei ospitalităţii și turismului. Pe parcursul celor trei ani, elevii vor învăța noțiuni de bază ale contabilității, tehnici de asigurare a calității în turism și alimentație, modalități de organizare a activităților în structurile de primire, noțiuni despre sistemele de servire în alimentație și restaurație, și multe altele.

Previous
Next

Opțiuni educaționale

Turism și alimentație (2 clase)

Specializări și studii

Bucătar

Ce vei studia:

  • Calitatea în turism și alimentație
  • Structuri de primire turistică
  • Procese de bază în alimentație
  • Sortimentul de preparate și băuturi
  • Sisteme de servire
  • Preparate culinare
  • Preparate pentru diete
  • Preparate specifice zonei
  • Etică și comunicare profesională
  • Contabilitate

Ospătar(chelner) în unități de alimentație

Ce vei studia:

  • Calitatea în turism și alimentație
  • Structuri de primire turistică
  • Procese de bază în alimentație
  • Sortimentul de preparate și băuturi
  • Sisteme de servire
  • Servirea în restaurație
  • Organizarea meselor speciale
  • Etică și comunicare profesională
  • Contabilitate

Contact

Suntem alături de tine în alegerea celor mai bune opțiuni pentru viitorul tău! Solicită informațiile care îți sunt necesare și noi revenim în cel mai scurt timp cu un răspuns.