Activități sportive

Competițiile sunt cele care antrenează spiritul competitiv și determinarea elevilor, chiar de la o vârstă fragedă. Liceul nostru este constant reprezentat olimpiade și concursuri sportive, iar rezultatele obținute sunt dovada muncii depuse de echipe.

În semestrul I al anului școlar 2013-2014, echipa de fotbal a Colegiului Economic Arad, atrenată de doamna profesoară Bogdan Rodica, a participat la „Olimpiada Națională a Sportului Școlar-Campionat de fotbal băieți”, etapa județeană.

Prima etapă a competiției a avut loc în data de 30.10.2013, în sala de sport a Școlii Gimnaziale „Regina Maria”. Echipa colegiului nostru a obținut prima poziție, reușind să-și înfrângă adversarii de la Liceul Teoretic „Adam  Muller Guttenbrunn”, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” și Liceul cu Program Sportiv. În etapa a doua, desfășurată în sala de sport a Liceului Pedagogic „Dimitrie Țichindeal” Arad, echipa noastră a învis echipele Liceului Teologic Baptist „Alexa Popovici” și Liceului „Mihai Viteazul” Ineu, calificându-se astfel în etapa următoare.

Semi-finalele și finalele acestei competiții, cu tradiție în sportul școlar arădean, au avut loc în data de 11.01.2014, în cadrul Sălii Polivalente Arad. Pe teren s-au întâlnit echipele de fotbal ale următoarelor licee: Colegiul Economic Arad, Liceul Pedagogic „Dimitrie Țichindeal” Arad, Liceul Tehnologic „Iuliu Maniu” și Grupul Școlar „Csiky Gergely” Arad. Finala a fost disputată între echipa Colegiului Economic Arad și cea a Liceului Tehnologic „Iuliu Maniu”, economiștii câștigând cu un scor de 4-2.

În 10-12 martie 2014, zece echipe de fotbal ale liceelor din județul Arad s-au adunat în sala de sport a Școlii Generale „Regina Maria” pentru a-l comemora pe cunoscutul fotbalist arădean Ladislau Bonyhadi, denținătorul recordului de goluri înscrise într-un sezon competițional intern: 49 de goluri în campionatul din 1947-1948. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean al Elevilor, Inspectoratul Școlar Județean Arad, Suporter Club UTA și Asociația Județeană de Fotbal Arad.

Echipa Colegiului Economic Arad, antrenată de doamna profesoară Rodica Bogdan a ocupat locul întâi pe podium, fiind urmată de echipa Liceului „Mihai Viteazul” Ineu (locul II) și de echipa Liceului „Mihai Veliciu” Chișineu Criș (locul III). În finală, echipa școlii noastre s-a impus în fața adversarilor de la Liceul „Mihai Viteazul”, după executarea loviturilor de departajare. La sfârșitul unui meci spectaculos și obositor, tabela s-a oprit la scorul de 3-3.

Organizatorii au acordat următoarele premii speciale: Mihai Hrezdac- golgeter, Raul Marinescu (Colegiul Economic Arad) – cel mai bun jucător și Alexandru Tulcan – cel mai bun portar.

În 24 ianuarie 2014, în sala de sport a Liceului Pedagogic „Dimitrie Țichindeal” Arad, s-a desfășurat faza județeană la badminton fete și băieți din cadrul competiției mult mai ample, cunoscută sub numele de „Olimpiada națională a sportului școlar”.

Participanții la competiție au fost elevii proveniți din școlile județului Arad, atât din mediul urban cât și din cel rural. Meciurile au fost disputate în cadrul a două categorii: gimnaziu și liceu. Precizăm că pentru liceeni nu există și o etapă națională a concursului. Colegiul Economic Arad a fost reprezentat de Sferidan Denis (clasa a IX-a B), care a obținut un binemeritat loc unu și de Onaca Florin (clasa a IX-a D), ocupantul locului patru. Ambii elevi au fost antrenați de doamna profesoară Bogdan Rodica.