Vizite in Scop Caritabil

Activități de voluntariat cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Profesorii și elevii instituției noastre au fost anagajați în ultimii ani școlari într-o serie de programe și proiecte educaționale a căror scop a fost acela de promova toleranța, diversitatea și non-discriminearea. Activitățile de voluntariat îi ajută pe cei implicați să își descopere noi pasiuni și modalități de petrecere a timpului liber, oferindu-le în același timp și sentimentul împlinirii derivat dintr-o acțiune pornită din inimă.

Vizita la Centrul de primire minori de pe strada Udrea (mun.Arad) ocupă un loc important în calendarul activităților extra-curriculare, desfășurate în cadrul colegiului nostru cu ocazia sărbatorilor de iarnă. În anul școlar 2013-2014, această acțiune deosebit de sensibilă a fost dusă la îndeplinire de către elevii claselor a IX-a E IX-a F și XI G, coordonați de către doamnele profesoare Mihuțiu Otilia și Pălincaș Mariana.

Scopul vizitei a fost acela de a împărți cadouri copiilor internați la centru,  pentru ca aceștia să poată sărbători cu mai multă bucurie în suflet Nașterea Mântuitorului. Pentru elevii Colegiului Economic, activitatea a reprezentat un moment de împlinire și dezvoltare personală.

”Cred ca elevii trebuie obișnuiți cu acest tip de activități încă din primul an de liceu, deoarece perioada adolescenței este dominată de egoism și egocentrism, iar insuflarea unor valori precum: lucrul în echipă, altruismul, prietenia și atașamentul față de cauze și oameni, devine o necesitate” afirmă  prof. Mihuțiu Otilia.