Satul European

 SATUL EUROPEAN 2014


Elevii școlilor și liceelor arădene au amenajat în data de 9 mai 2014, pe platoul din fața primăriei Municipiului Arad, un veritabil ”Sat European”. Acesta a cuprins o serie de standuri, ce au prezentat aspecte din cultura și tradițiile țărilor localizate pe ”bătrânul continent”.

Elevii Colegiului Economic Arad au ales să prezinte Italia într-un mod cu totul original, în cadrul celei de a 5-a ediții a acestei manifestări, devenite deja o tradiție în spațiul cultural arădean. Astfel, standul colegiului nostru a oferit vizitatorilor informații interesante cu privire la istoria, geografia, cultura și civilizația faimoasei peninsule. Planșele, fotografiile, picturile și colajele au reușit să surprindă adevăratul spirit italian.

Cei interesați de ”il bel paese” au putut să deguste și din preparatele specifice bucătăriei italiene, precum ”Pizza Margherita” sau ”Parmigiano-Reggiano”.

Sloganul nostru a fost: ”Italia-dove la storia e il paesaggio sono inseparabili”.

Echipa Colegiului Economic Arad a fost coordonată de doamnele profesoare: Dănilă Dorina, Țiu Cosmina Georgiana și Balaș Raluca. Colajele au fost realizate în colaborare cu elevii clasei a patra, din cadrul Centrului pentru educație incluzivă, Arad.