S.N.A.C.

PROIECT SNAC „ SĂ ÎNVĂȚĂM ÎMPREUNĂ!”, AN ȘCOLAR 2015-2016

”Să învățăm împreună” este un proiect, ce face parte din paleta largă de acțiuni de voluntariat organizate, de către Strategia Națională de Acțiune Comunitară. Realizarea activităților propuse a fost posibilă ca  urmare a colaborării eficiente dintre Colegiul Economic Arad, Școala Gimnazială ”Ștefan Cicio Pop”, Arhiepiscopia Ortodoxă Română și Inspectoratul Școlar Județean Arad.

Elevii claselor a IX-a D și a IX-a F, s-au inscris ca și voluntari în proiectul "Să învățăm împreună!", coordonat de doamna profesoara Sirca Veronica, și desfășurat în cadrul  Școlii Gimnaziale "Ștefan Cicio Pop".

Acest program de educație remedial-preventivă de tip "școala după școală" oferă sprijin și asistență educațională copiilor, ce provin din mediile predispuse la părăsirea timpurie a școlii, la marginalizarea și excluziunea școlii. Activitățile proiectate au ca scop îmbunătățirea performanțelor școlare ale eleviilor, ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate, ale celor care provin din familii dezavantajate din punct de vedere material sau monoparentale. La aceștia se mai adaugă și copiii ai căror părinți sunt decedați, sau au un nivel de educatie foarte scăzut. Elevii care aparțin minorităților etnice sunt încurajați să participe la acest program.

Elevii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ștefan Cicio Pop” sunt sprijiniți în efectuarea asistată a temelor, în activități de aprofundare a cunoștințelor de remediere, recuperare școlară și ameliorare a dificultăților în învățare, de remediere comportamentală și aptitudinală.

Cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, am desfășurat o activitate cu elevii clasei a III-a, ce a constat în realizarea de colaje cu tematică specifică sărbătorilor de iarnă. Începând cu al doilea semestru, am început să îi inițiem pe elevii de școală generală în arta dansului, învățându-i cât mai multe genuri și stiluri.

Considerăm că această activitate de voluntariat este o experiență frumoasă, deoarece ne oferă posibilitatea să fim alături de alți elevi aflați în dificultate. Cu toții suntem de părere că ajutându-i pe ei, ne ajutăm și pe noi înșine.

 

ALEGE VIAȚA! - AN ȘCOLAR 2015-2016

În perioada 19 octombrie – 18 decembrie 2015, în școala noastră s-a desfășurat campania numită  „Alege Viața”, coordonată de doamna Ana-Maria Jitea, președintele Asociației IKON. Scopul a fost acela de a ne informa cu privire la consecințele negative ale unui comportament libertin, de a ne explica cât de grave pot fi urmările unui avort și de a ne informa cu privire la mijloacele contraceptive.

Campania s-a desfășurat pe durata a aproximativ două luni de zile, în care elevii școlii noastre a avut posibilitatea de a discutea și dezbate șase mari teme, și anume: Iluzie și Realitate, Sexualitatea, Dragostea, Concepția și Contracepția, Soluții.

În cadrul campaniei, am analizat și interpretat promovarea sexualității în mass-media, aducând argumente pro și contra. De asemenea, ni s-au oferit informații despre bolile cu transmitere sexuală, și s-a încercat conștientizarea cu privire la adevăratelor valori ale vieții de cuplu și ale dragostei, în vederea formării familiilor creștine autentice.

Tot în această perioadă, a avut loc și o piesă de teatru cu tematică anti-avort, în cadrul căreia au fost implicați și elevi ai școlii noastre. Piesa a debutat la Colegiul Economic Arad, iar apoi a fost prezentată și în celelalte licee din municipiu și din județ.

În urma campaniei „Alege viața!” promovată de doamna Ana-Maria Jitea și derulată în școala noastră, am învățat lucruri noi, care au ca scop formarea noastră pentru viață. Tot în cadrul campaniei, am aflat și de existența organizației „PRO VITA”, care sprijină viața, luptând împotriva avortului.

 

CAMPANIE SNAC ,,SĂPTĂMÂNA FRUCTELOR ȘI LEGUMELOR DONATE”

În luna noiembrie Colegiul Economic Arad, reprezentat de profesorii și elevii voluntari SNAC au donat o cantitate de 72 kg legume și 17 kg fructe la Cantina socială Sf. Nicolae.