EcoChallenge

EcoChallenge – Concurs de Cultură Generală

EcoChallenge este un concurs de cultură generală, devenit deja o tradiție în cadrul Colegiului Economic, Arad. Acest concurs are loc în fiecare an, în data de 5 octombrie pentru a celebra Ziua Mondială a Educație. În această zi, mapamondul își celebrează dascălii. În acest fel, este recunoscut meritul lor la formarea culturii, valorilor și moralei societății. Ziua Mondială a Educației a fost sărbătorită pentru prima dată de UNESCO în 1994.

Doamna profesor Dănilă Dorina (consilier educativ al Colegiului Economic, Arad) și reprezentații Consiliului Școlar al Elevilor punctează anual aceast eveniment, deosebit de important pentru mediul educațional.

În data de 5 octombrie 2016, reprezentanții tuturor claselor IX-XII s-au întâlnit în Sala Festivă, pentru a-și pune în evidență cunoștințele însușite de-a lungul timpului.

                    

                           
     

Concursul a avut două categorii: una pentru elevii claselor IX-X și una pentru elevii claselor XI-XII. Fiecare elev a primit o fișă cu 15 întrebări din diverse domenii (Istorie, Literatură, Sport, Geografie, Matematică, Chimie, etc.) și a avut la dispoziție jumătate de oră pentru a găsi răspunsurile corecte. Fișele au fost corectate de către organizatorii concursului. Competiția a fost una strânsă, juriul fiind nevoit să recurgă și la întrebările de baraj pentru a face departajarea concurenților.

Clasamentul final a fost următorul:

Categoria IX-X:                Premiul I- Ionuțaș Melania (clasa a X-a A)

                                       Premiul II- Male Vlad (clasa a X-a D) 

                                       Premiul III- 

Categoria XI-XII:              Premiul I- 

                                       Premiul II- 

                                       Premiul III- 

Organizatorii ediției 2016 a concursului EcoChallenge au fost: Păcurar Mădălin (Președinte CȘE, clasa a XI-a D), Lupu Maria (clasa a XII-a A), Gugeanu Andreia (clasa a XII-a B), Vlad Victor (clasa a XI-a E), Robu Andreea (clasa a X-a D), Hogaș Ana-Maria (clasa a-X-a B) . Elevii au fost coordonați de către doamnele profesoare Dănila Dorina și Balaș Raluca.