Dragobete

 Românii iubesc de Dragobete- Ediția a II-a

Dragobetele este o sărbătoare cu rădăcini slave, de rit vechi, celebrată în unele locuri din România pe 24 sau pe 28 februarie, l, 3 și 25 martie. În fiecare an, elevii Colegiului Economic îl întâmpină cu dans, cântece și multă voie bună pe acest ”cupidon” autohton, mesager al începutului de primăvară, când ursul iese din bârlog, păsările își caută cuiburi, iar omul participă și el la bucuria naturii. 

În acest an, activitățile specifice zilei de 24 februarie au fost organizate de către Consiliul Școlar al Elevilor din cadrul Colegiului Economic Arad (profesori coordoantori: Dorina Dănilă și Raluca Balaș) în colaborare cu doamna profesoară Cosmina Georgeana Țiu și catedra de limba română (doamnele profesoare Iuliana Radu, Zoea Rotaru și Felicia Barbura).

În prima parte a zilei ”Cupidon” a ”zburat” de la o clasă la alta, pentru a distribui ”drago-felicitările” (inimioare din hârtie colorată, conținând diverse mesaje). Fiecare elev al liceului a putut trimite celor pe care îi apreciază ”drago-felicitări” în diverse culori, fiecare având propria semnificație: roșu-iubire, roz-prietenie, mov-spirit comunitar și portocaliu pentru cei mai amuzanți.

În Sala Festivă a Colegiului Economic, elevii claselor IX-XI au participat la prezentări și concursuri, având drept temă această sărbătoare tradițională românească. Elevii clasei a XI-a C au pregătit o serie de prezentări Power Point, prin intermediul cărora au oferit celor prezenții în sală, informații inedite despre modul în care era întâmpinată primăvara la sat, cu mult timp în urmă. 

Concursul dintre echipele claselor a IX-a B, a X-a A și a XI-a C a avut drept scop testarea cunoștințelor elevilor cu privire la datinile și mitologia românească. Elevii au încercat să găsească și o serie de soluții pentru a promova această sărbătoare. Cea mai populară s-a dovedit a fi acordarea unei zi libere pe data de 24 februarie.

Elevii claselor a IX-a A, a IX-a E și a X-a A au recitat poezii din repertoriul național, a căror temă principală a fost iubirea.