Do it Romania!

LET'S DO IT ROMANIA - 2016!

Pe data de 24 septembrie 2016, voluntarii de la Colegiul Economic Arad au strigat încă odată ”Let's Do It Economic!", Let's Dot It Romania!". Alături de mii de voluntari din toată România au participat la strângerea de deșeuri din zone naturale, puternic afectate de lipsa de interes față de protejarea naturii. Elevii Colegiului Economic Arad au fost însoțiți de doamnele profesoare Țiu Georgeana, Odagiu Mira, Ochiș Iuliana și Stoica Ancuța. Clasamentul publicat pe site-ul oficial al proiectului arată că voluntarii din Arad sunt printre cei mai harnici, aceștia reușind să adune un număr de 6916 saci. Felicitări!

    
    

    
    

 

 PROIECT PEGASUS-ÎNVĂȚĂM SĂ PROTEJĂM NATURA, SEPTEMBRIE 2015

 

Proiectul Pegasus s-a derulat în Arad în perioada 26-29 septembrie 2015. Activitatea a fost demarată de către Asociația Cityguide, finanțată de către Ministerul Tineretului și Sportului și organizată în colaborare cu Parcul Național Lunca Mureșului. Obiectivul general al proiectului a fost acela de a crește conștientizarea tinerilor cu privire la importanța eco-voluntariatului, dar și de a-i determina să se implice în mod activ în viața societății.

             

Proiectul a cuprins trei activități distincte și anume: ecologizarea a trei areale, intens frecventate de turiști, plantarea de copaci în zone cu tăieri anterioare și redactarea de scurt-metraje cu mesaje despre protejarea mediului înconjurător. Organizatorii au implicat participanții și în activități de teambuilding, ateliere ecologice și orientare în Parcul Natural Lunca Mureșului. Cele mai importante activități au fost cele de ecologizare și plantare.

Proiectul Pegasus s-a bucurat de o mare popularitate, atrăgând un număr de peste 100 de elevi și cadre didactice de la patru licee din oraș. Colegiul Economic Arad, a fost reprezentat de un număr de 28 de elevi însoțiți de doamna profesor Țiu Georgeana Cosmina.

Reușita acestei activități de amploare a fost recunoscută ulterior de parteneri, impactul educativ asupra elevilor și direct asupra Parcului, fiind unul consistent.

 

Let’s Do It Romania-Învățăm să avem grijă de orașul nostru

Acțiunea Let’s Do It, World! a fost lansată în anul 2008 de către Estonia. Conceptul de a face curățenie în toată țara, într-o singură zi, s-a transformat în timp într-o adevărată mișcare socială, ce a cuprins întregul mapamond. Conform datelor furnizate de către site-ul oficial al campaniei, la sfârșitul anului 2012, mai mult de 8.000.000 de persoane din diverse țări ale lumii erau implicate activ în acest proiect inedit. Printre țările care au hotărât că protecția mediului este datoria fiecărui cetățean se numără: Estonia, Lituania, Portugalia, Slovenia, Ucraina, India, Finlanda, România, Republica Moldova și altele.

           Voluntariat                                                      

În Arad, campania de colectare a deșurilor s-a bucurat de o reală popularitate. Elevii Colegiului Economic nu au putut să nu spună ”Prezent” la această acțiune, prin intermediul căreia voluntari de toate vârstele încearcă să transforme orașul în care locuim într-un loc mai verde și mai puțin poluat.

În cadrul celei de a patra acțiuni Let’s Do It, Romania!, desfășurată în septembrie 2013, douăzeci și cinci de elevi ai Colegiului Economic Arad, însoțiți de doamnele profesoare Odagiu Mira și Țiu Georgeana, au făcut curățenie generală într-o zonă aflată la marginea cartierului Grădiște. Locația a fost aleasă de către organizatori, iar elevii colegiului nostru au reușit să se mobilizeze într-un mod exemplar, făcând față cu succes provocării impuse de un ”munte” de deșeuri menajere. După cum se poate observa din imaginile de mai sus, voluntarii proveniți din rândul claselor IX-XII au tratat întreaga acțiune cu responsabilitate și seriozitate.

Efortul depus de elevii Colegiului Economic a fost răsplătit prin acrodarea unei diplome și a unei medalii de onoare din partea organizatorilor.

 

sursa:letsdoitromania.ro