Matematică

Faza națională a concursului de matematică "ADOLF HAIMOVICI", ediția a XXIII-a, s-a desfășurat la Iași în perioada 17-19.05.2019.

Echipa județului Arad a fost formată din 7 elevi între care s-a numărat și PĂTROI  DIANA, elevă în clasa a X a B a Colgiului Economic Arad, pregătită de domnul profesor Cismaș Mircea.

 Munca și efortul depus de eleva școlii noastre în acest an școlar i-au fost răsplătite cu Mențiune. Merită toate felicitările mai cu seamă că această distincție vine după Premiul la III-lea obținut la matematică, cu o săptămână mai devreme la Cluj-Napoca, la concursul ECOMAT.

Ecomat 2019

           În perioada 10-12 mai 2019 s-a desfășurat la Colegiul Economic “Iulian Pop”, din Cluj - Napoca, ediția a VIII-a a Concursului Regional de Matematică Aplicată în Economie “ECOMAT”.

            Echipa Colegiului Economic Arad, formată din elevele MUREȘAN FLAVIA IZABELA și PĂTROI DIANA din clasa a X-a B , însoțite și pregătite de prof. Cismaș Mircea, a participat, la acest concurs, alături de alte licee cu profil servicii din 7 județe ale Transilvaniei.

            Rezultatele obținute:

PĂTROI DIANA – premiul al III-lea

au remarcat școala noastră între liceele participante la acest concurs și ne oferă prilejul să remarcăm calitatea pregătirii efectuate de elevelor noastre, cărora le dorim succes pe viitor. Suntem convinși că efortul depus acum va aduce și  alte roade  bogate în viitor.

 

 

 

 

 

 

Rezultatele obținute de elevii Colegiului Economic Arad, an școlar 2017-2018

 

În perioada 20-22 aprilie 2018 s-a desfășurat la Colegiul Economic “Partenie Cosma”, din Oradea, ediția a VII-a a Concursului Regional de Matematică Aplicată în Economie “ECOMAT”.

            Echipa Colegiului Economic Arad, formată din elevele MUREȘAN FLAVIA IZABELA, din clasa a IX-a B și BURCUȘEL ANA, din clasa a X-a B, însoțite și pregătite de prof. Cismaș Mircea, a participat, la acest concurs, alături de alte licee cu profil servicii din 8 județe ale Transilvaniei.

            Rezultatele obținute:

BURCUȘEL ANA – premiul al II-lea

MUREȘAN FLAVIA IZABELA – mențiune

au remarcat școala noastră între liceele participante la acest concurs și ne oferă prilejul să remarcăm calitatea pregătirii efectuate de elevelor noastre, cărora le dorim succes pe viitor. Suntem convinși că efortul depus acum va aduce și  alte roade  bogate în viitor.

      

 

 

 

 

 

Rezultatele obținute de elevii Colegiului Economic Arad, an școlar 2016-2017

1.Concursul de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”, Faza Națională, ediția a XXI-a, Iași, 19-21 mai 2017

Felicităm reprezentantele Colegiului Economic Arad, pregătite de domnul profesor Cismaș Mircea, care s-au întors cu următoarele premii:

1. BURCUȘEL ANA, clasa a IX-a B, Premiul al III-lea, Medalie de argint

2. BUPTE MARIA, clasa a X-a A, Mențiune

             

2.Concursul Regional de Matematică Aplicată în Economie, ECOMAT, ediția a VI-a, Bistrița, 13 mai 2017

Felicităm pe eleva BUPTE MARIA, clasa a X-a A, pregătită de domnul profesor Cismaș Mircea, care, la fel ca și la ediția anterioară, a luat Premiul I și Medalia de aur.

    

 

Rezultatele obținute de elevii Colegiului Economic Arad, an școlar 2015-2016

1.Concursul de Matematică Aplicată ”Adolf Haimovici”, Faza Națională, ediția a XX-a, Iași, 6-8 mai 2016

Bupte Maria, clasa a IX a A, Mențiune - prof. coordonator Cismaș Mircea

2. Concursul internațional de Matematică și Informatică "CAIUS IACOB", ediția a VIII-a, Arad, 6 - 10 mai 2016

Popa Lorena, clasa a XII a E, Premiul III - prof. coordonator Chintoan Simona

Horga Răzvan, clasa a XII a E, Mențiune - prof. coordonator Chintoan Simona

Toma Dorin, clasa a XI a C, Mențiune - prof. coordonator Chintoan Simona

Iova Andreea, clasa a XI a B, Mențiune - prof. coordonator Cismaș Mircea

 

3.Concursul Regional de Matematică Aplicată în Economie ”ECOMAT”, ediția a V-a, Satu Mare, 14 mai 2016

Bupte Maria, clasa a IX a A, Premiul I - prof. coordonator Cismaș Mircea

Ionuțaș Melania, clasa a IX a A, Mențiune - prof. coordonator Cismaș Mircea

Diplomele obținute de elevii noștri, aici.

 

Concursul de Matematică ”Adolf Haimovici”- 2015

În perioada 1-3 mai 2015, a avut loc faza națioanală (ediția a XIX-a) a cunoscutului concurs de matematică Adolf Haimovici.

Colegiul nostru a fost reprezentat de elevii Toth Carina (clasa a IX-a A) și Vid Alin (clasa a XII-a), ambii coordonați de domnul profesor Cismaș Mircea.

Alin a participat la faza națională a concursului pentru cel de al patrulea an consecutiv, reușind și de această dată să se remarce prin mențiunea obținută.

                                                             

Concursul Internațional de Matematică ”Caius Iacob”-2015

În data de 26.03.2015, a avut loc ediția numărul șapte, a Concursului Internațional de Matematică ”Caius Iacob”. Elevii Colegiului Economic Arad au obținut și în acest an, premii și mențiuni, dovedind încă odată calitatea procesului instructiv-educativ, realizat în cadrul instituției noastre. 

                             

                           

Elevul Vid Alin (prof. coordonator Mircea Cismaș) din clasa a XII-a A, a urcat din nou pe podium, întorcându-se ”acasă” cu premiul III. Colega sa Mogoș Monica (prof. coordonator Mircea Cismaș), elevă tot în clasa a XII-a A, a reușit să obțină una din mențiunile concursului. Eleva Popa Lorena (prof. coordonator Chintoan Simona), elevă a în clasa a XI-a E, s-a clasat pe unul din locurile fruntașe, obținând la rândul ei, una din mențiunile concursului. 

Felicitări elevilor și profesorilor coordonatori pentru munca depusă și pentru rezultatele deosebite!

                       

                                           
 

                                                  

 Concursul Internațional de Matematică ”Caius Iacob”-2014

Prima ediție a Concursului internațional de matematică și informatică ”Caius Iacob” a avut loc în anul 2009, fiind destinată elevilor tuturor liceelor arădene. De-a lungul timpului, concursul a devenit din ce în ce mai complex, datorită numărului mare de participanți și a cunoștințelor matematice de excepție ale acestora.

Concursul de matematică se adresează elevilor claselor a XI-a și a XII-a, având două secțiuni: Raționament matematic și Tehnică matematică. Toate subiectele concursului au la bază programa școlară de liceu, pentru disciplina matematică.

În data de 28.02.2014, a avut loc ediția numărul șase a acestui concurs de matematică, devenit deja o tradiție în peisajul științific arădean.

Elevul Vid Alin Ioan din clasa a XI-a A (prof. coordonator Mircea Cismaș) a urcat și anul acesta pe podium, obținând premiul doi la secțiunea Tehnică Matematică. Elevul Pleș Cătălin Florin din clasa a XI-a F (prof. coordonator Simona Chintoan) a obținut la rândul său o mențiune în cadrul aceleași probe.

                              

                     

 

Elevul Vid Alin din clasa a XI-a A a participat, la începutul luni aprilie 2014 la Concursul Național de Matematică Aplicată ”Adolf Haimovici”, ediția a XVIII-a. Manifestare de mare amploare (600 de elevi și 53 de profesori însoțitori din 37 de județe ale țării), concursul s-a desfășurat sub egida Ministerului Educației Naționale. Acest eveniment educațional se adresează elevilor de liceu de la profilele: tehnic, servicii și resurse naturale și protecția mediului; real (științe ale naturii); umanist (filologie, clasa a IX-a și a X-a și științe sociale, clasa a IX-a și a X-a).

Vid Alin (prof.coordonator Mircea Cismaș) a obținut un rezultat deosebit, aducând o nouă mențiune Colegiului Economic Arad.