Alte Activități

Junior Achievement-Vizită la fabrica Coca-Cola Timișoara

Junior Achievement (J.A.) implementează în școlile din întreaga lume diverse programe de educație economică, antreprenorială, financiară și de orientare profesională. Datorită J.A., elevii dobândesc nu doar competențe esențiale pentru carieră, dar și experiențe unice, precum și oportunitatea de a participa la concursuri internaționale aflate sub egida J.A.

În cadrul programelor derulate de această adevărată rețea educațională mondială, accentul cade pe activitățile de tip learning by doing desfășurate în cadrul școlilor și pe interacțiunea cu voluntari din comunitatea de afaceri. În România, programele J.A. sunt implementate în peste 1000 de școli, în baza parteneriatului cu Ministerul Educației și datorită susținerii financiare primită de la comunitățile locale de afaceri.

Fabricile din Ploiești și Timișoara și-au deschis porțile pentru elevii și studenții interesați de procesul de fabricație a băuturilor non-alcoolice produse în fabricile Coca-Cola Hellenic și cum se derulează o zi de lucru a unui angajat Coca-Cola.

Elevii Colegiului Economic au participat la această activitate inedită, având astfel șansa de a observa în direct modul în care este produsă faimoasa băutură răcoritoare americană în România și ce se ascunde în spatele bine-cunoscutei etichete roșii.

Mai mulți elevi ai claselor IX-XI au beneficiat de un tur de 90 de minute, în interiorul fabricii Coca-Cola Timișoara. Astfel, elevii liceului nostru au putut să constate că sistemul de producție al popularei băuturi carbogazoase nu este unul foarte complicat. Apa și ingredientele Coca-Cola fac sucul. Acesta circulă prin instalație până la linia de îmbuteliere. PET-urile se produc în fabrică prin termoformare. Sticlele sunt spălate, igienizate și umplute cu suc. Apoi se pune capacul și eticheta. La final produsele se ambalează, se pun pe palet, se înfoliază și sunt duse în depozit.

Cei participanți la tur au putut să constate, că deși întregul proces de producție este unul automatizat, ziua de muncă a unui angajat Coca-Cola nu este una tocmai ușoară. Acesta are o mare responsabilitate deoarece băuturile răcoritoare fabricate aici, ajung zilnic pe mesele a sute de români.